«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…» | ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Του Μιχάλη Μαχαίρα

Πέρασε άλλη μια αγωνιστική, με τον Θρύλο μας, αν και μας άγχωσε λίγο, τελικά να παίρνει τη νίκη επί του Απόλλωνα με σκορ 3-1. Αρκετοί υποστηρίζουμε κάθε φορά, δύο πράγματα.

Το κάθε παιχνίδι, είτε παίζεις με αντιπάλους όπως τον Απόλλωνα, είτε με πιο «δυνατούς», είναι ξεχωριστό και ΔΥΣΚΟΛΟ. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να τα κερδίζει και να τα καθαρίζει ΟΛΑ τα ματς.

 

Κάποιες φορές, όπως έχουμε διαπιστώσει, δεν ευθύνεται μόνο το πόσο ικανή ομάδα έχουμε ως αντίπαλο, αλλά πόσο σοβαρός εμφανίζεται ο φετινός Ολυμπιακός. Ο μέτριος Ολυμπιακός «φωνάζει» πως οι δυσκολίες θα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Για παράδειγμα, στο Σαββατιάτικο ματς, εφόσον χάθηκε η ευκαιρία του «Φόρτου» στο ξεκίνημα του αγώνα, τότε τα υπόλοιπα ήταν λίγο αναμενόμενα. Και δυσκόλεψαν επικίνδυνα, από την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με την πρώτη τους επιθετική προσπάθεια, ύστερα από δικό μας λάθος.

 

Αυτό που συμβαίνει φέτος με την ομάδα μας, να ξεκινάει τα ματς, να καταφέρνει να μένει πίσω στο σκορ, και να τα κερδίζει με δυσκολία και κόπο, είναι αξιοθαύμαστο. Θέλει «κόπο» να κάνεις ροντέο τα ματς σου ρε ΘΡΥΛΕ! Και είναι κρίμα, διότι οι «γνωστοί-άγνωστοι» σε περιμένουν στη «γωνία» για να σε υποτιμήσουν. Και έχουν το «ειδικό προνόμιο» να ξεγράφουν και να λοιδορούν και το ένδοξο παρελθόν σου!

 

Με απλά λόγια, για να μη ξεφύγουμε απ’ το θέμα, όσο βλέπουμε αυτήν την κατάσταση και αυτές τις αμυντικές αδυναμίες, τα παιχνίδια του ΘΡΥΛΟΥ μας θα παίρνουν αυτή τη μορφή. Την ημέρα του αγώνα έγραψα το «Στο 90' να κρίνουμε μάγκες. Τα είπαμε και την περασμένη βδομάδα...Το στενάχωρο είναι πως η άμυνά μας εκτίθεται ΠΑΝΤΑ! (Και δεν χρησιμοποιείται τυχαία το "πάντα")». Ανησυχώ αρκετά, διότι αν κάποια στιγμή «στραβώσει» ένα παιχνίδι, δυστυχώς δεν θα υπάρχει επιστροφή, αλλά ούτε και περιθώρια. Δεν νοείται μια ομάδα σαν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να είναι συνέχεια πίσω στο σκορ και να πρέπει να κάνει την ανατροπή.

 

Το τεράστιο και κομβικό ερώτημα που ταλανίζει άπαντες, είναι το αν υπάρχει περιθώριο να διορθωθεί το πρόβλημα. Δύσκολα, διότι ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει «παπάδες» σε αυτό το σημείο, και μεγάλες αλλαγές. Άλλος έκανε την προετοιμασία, άλλος επέλεξε τα «εργαλεία» που αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται ο Τάκης Λεμονής.

 

Όμως, για να μην παρεξηγηθώ!

ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ πως ο ΘΡΥΛΟΣ θα κατακτήσει ΚΑΙ αυτό το πρωτάθλημα. Είναι το φαβορί, διότι διαθέτει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ παίχτες! Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, μπορεί να θεωρούμε πως δεν έχουμε ρόστερ, όπως των προηγούμενων ετών, αλλά και πάλι, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν μπορεί να μας πάρει το πρωτάθλημα, καθαρά με κριτήρια ρόστερ και ποδοσφαίρου. Εξωαγωνιστικά, τα ξέρουμε και τα βλέπουμε όλοι. Το τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Όμως, ο ΘΡΥΛΟΣ δεν ψάχνει δικαιολογίες. Όλα φαίνονται στο χορτάρι, και αν οι παίχτες μας το θέλουν, θα το πάρουν. Τελεία και παύλα…

 

Φτάνει όμως να μην παίζουμε και με τη «τύχη» μας σε κάθε αγωνιστική. Γιατί «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και τον επιάσανε» που λέει και ο σοφός λαός!

 

« επιστροφή

LATEST TWEETS

@xaros7