Το τανκ, η κόμπρα και το βέλος…

Το τανκ, η κόμπρα και το βέλος…

Το μόνο πράγμα που δεν χορταίνει ο κόσμος είναι οι υπερβολές

Επιμέλεια: Πάνος Φλάμπουρας

 

Τελικά, όπου ακούς για πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Το καλοκαίρι έφτασε (αρχίζουν οι βροχές). Η περίοδος ειδησεογραφικής ανομβρίας ξεκίνησε όπως καταλαβαίνετε. Εκεί όπου και η… αφόδευση γίνεται πρώτο θέμα.

Εξάλλου και οι δημοσιογράφοι κλέφτες θα γίνουν; Δεν βγαίνει διαφορετικά… Κάτι πρέπει να γραφτεί. Αφενός για την ροή των ανεπαρκών ειδήσεων, αφετέρου για τα διαφαινόμενα ‘’κλικς’’ που θα αποφέρουν και τα ανάλογα έσοδα, είτε αυτό λέγεται έντυπο, είτε ηλεκτρονικό μέσο.

Φυσικά ‘’το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς’’… Όταν όμως πρόκειται για ποδόσφαιρο και δη για αθλητικά δρώμενα σε συλλογικό επίπεδο, τότε, ακόμα και τα ‘’ράσα του παπά’’ θυσιάζονται προς τέρψη της στερεοτυπικής υποκουλτούρας των βαρύγδουπων τίτλων.

Μιας διαχρονικής εμπορευματοποιημένης συνήθειας με θύτη τις εφημερίδες-σαίτ και θύματα τους αναγνώστες. Οι καιροί μπορεί να αλλάζουν, οι πληροφορίες να πέφτουν ‘’κεραυνός εν αιθρία’’ σε κάθε σκρολάρισμα, αλλά εκείνο που δεν θα αλλάξει ποτέ, είναι η ακόρεστη δίψα των εξελίξεων. Μεταγραφικών, και πάει λέγοντας…

Με λίγα λόγια τα θέλει το ‘’λοκώ’’ μας… Σα να γουστάρουμε ρε παιδί μου την παραμύθα. Ο ανταγωνισμός δεν σταματάει ποτέ. Τι κι αν ο Θρύλος στην χειρότερη χρονιά του πήρε άλλη μία Κούπα. Το θέμα των μεταγραφών, έχει κι αυτό την ίντριγκα και την αγωνία ενός μίνι πρωταθλήματος.

Από την… γιαγιά του Τουρέ και τα ένσημα του ‘’Ρίμπο’’, μέχρι το βέλος από το Εκουαδόρ που τελικά βρήκε στόχο στον γάμο του Καραγκιόζη!

Τα ‘’τανκς’’ προελαύνουν ξανά, οι καπνισμένες κάνες μπορεί να βρίσκονται σε αφλογιστία και ο Ολυμπιακός περιμένει το ιππικό. Μόνο που μερικές φορές τα άλογα, του βγαίνουν κουτσά.

Σαφώς και στην περίπτωση Μποκανί έπραξε τηρουμένων των αναλογιών μιας σοβαρής επαγγελματικής ομάδας, με μια διαφορά όμως. Δεν έπραξε σαν μεγάλη ομάδα που είναι.

Ο Ολυμπιακός έχασε το επικοινωνιακό κομμάτι.  

Το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες σοβαρές ομάδες έχουν προνοήσει να γνωρίζουν τα καθέκαστα γύρω από παίχτες τύπου "Εσιέν", "Μποκανί" κλπ δεν λέει κάτι; Σαφώς και καλά έκανε που δεν "παντρεύεται" ένα ακόμα ‘’σαπάκι’’, αλλά γιατί να μπει σε αυτήν την ψυχοφθόρα επικοινωνιακή διαδικασία από την στιγμή κιόλας που γνωρίζει ότι το κλίμα μόνο υπέρ της διοίκησης δεν είναι;

Συνεπώς τα λόγια είναι λόγια και στο τέλος οι πράξεις είναι αυτές που μένουν ή αν θέλετε καλύτερα, το όνομα στην πλάτη μνημονεύεται, το οποίο φυσικά συνδέεται και με το σύμβολο στο στήθος.

Δεν θα αναλωθούμε ακόμα μία φορά σε αναλύσεις ρόστερ, προπονητικού τιμ και μεταγραφών. Δόξα τον μεγαλοδύναμο, έχουμε τις φυλλάδες για αυτήν την δουλειά.

Αν μέσα από τα λάθη μας μαθαίνουμε, ο Ολυμπιακός πλέον τείνει να ζει με αυτά. Την διαφορά δεν θα την κάνει μόνο ο παίχτης που θα ‘’γκρεμίσει’’ τα τείχη του αεροδρομίου. Η ομαδική προσπάθεια, η σωστή διαχείριση χρόνου, η στρατηγική και οι έξυπνες κινήσεις, θα κάνουν το παρελθόν τον δάσκαλο του μέλλοντος.

Τα δεδομένα για τους ‘’ερυθρόλευκους’’ έχουν διαφοροποιηθεί εν συγκρίσει των προηγούμενων ετών . Ο δρόμος για τους ομίλους είναι ιδιαίτερα δύσβατος και τα περιθώρια προετοιμασίας λιγοστά.

Ας κρίνουν οι ειδικοί της ΠΑΕ το τι μέλλει γένεσθε κι ας πράξουν τα δέοντα. Άλλωστε για αυτό πληρώνονται.

Εμείς από την μεριά μας παρατηρούμε, κρίνουμε και περιμένουμε για ακόμη ένα καλοκαίρι. Μπορεί οι ζέστες να μην ‘’σφίξανε’’, οι επόμενοι όμως μήνες θα κάψουν αρκετούς…    

 

 

 

  

 

 

 

« επιστροφή

LATEST TWEETS

@xaros7